אפרת ליבפרוינד עם מתכון נפלא לפחזניות

אפרת ליבפרוינד No Comments on אפרת ליבפרוינד עם מתכון נפלא לפחזניות
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פותחים שבוע טוב עם מתכון נפלא לפחזניות קלילות ומהירות (20 יחידות בינוניות)

לפחזניות:
125 מ"ל מים (חצי כוס פחות כף)
125 מ"ל חלב או מים (חצי כוס פחות כף)
100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
1/4 כפית מלח
2 כפיות סוכר
150 גרם קמח (כוס אחת ועוד כף)
4-5 ביצים

למילוי:
מכל שמנת מתוקה או צמחית מוקצפת

לציפוי(לבחירה):
6 כפות ממרח לוטוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
מרתיחים חלב, מים, מלח, סוכר ומזולה בסיר בינוני. לאחר הרתיחה מכבים את האש.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר ומתגבש סביב הכף כמעין כדור.
מעבירים את הבצק למיקסר ומעבדים במהירות איטית עם וו הלישה או הגיטרה עד שהבצק מתקרר מעט(בין 4 ל- 5 דקות)

מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת וממשיכים לערבל עד שהביצים נבלעות בתערובת. מומלץ להתחיל עם 4 ביצים ולבדוק אם צריך להוסיף את החמישית.
כדי לדעת אם יש להוסיף עוד ביצה מחזיקים חתיכת בצק קטנה בין האגודל לאצבע ופותחים, הבצק צריך להיות אלסטי, להימתח ולא להיקרע מיד. במידה והבצק נקרע יש להוסיף עוד ביצה.

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים מעין ספירלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות, פחזניות בינוניות כ- 10 דקות, וקטנות כ- 5 דקות. מקפידים לא לפתוח את התנור בזמן האפייה (החום בתנור גורם להתאדות של המים מהבצק, אדים אלו יוצרים את החלל-הכיס בפחזניה. פתיחת התנור תגרום להחדרת אויר קר מה שיקטין את כמות האדים והמאפה לא יתפח).

אם הפחזניות יצאו קטנות וכבדות סימן שלא היו מספיק נוזלים (ביצים) בבצק, אם לעומת זאת הפחזניות יצאו שטוחות כנראה שהיו יותר מדי נוזלים (ביצים) במתכון.

מקררים את הפחזניות חוצים אותן באמצע וממלאים בקצפת.

לציפוי:
ממיסים את ממרח הלוטוס ומורחים ככפית מעל כל פחזניה. מקשטים בפרי טרי.



0 תגובות